Dit is de instap-Spätburgunder van de Jülg-dynastie. Bij de oprichting van het bedrijf in de 60-er jaren van de vorige eeuw werd er bij de aanplant van deze druivensoort gekozen voor Franse klonen.
Bijzonder fraaie, gastronomische witte wijn met een complexe geur van kamperfoelie, appel, perzik, limoen en amandel. De harmonieuze smaak is krachtig, vol en rijk met een mooie fraîcheur. Indrukwekkend lange finale met tonen van marsepein en toast.
Weissburgunder is het Duitse woord voor Pinot Blanc. En wat wil het geval: Deze wijn wordt voor 50% gemaakt in Duitsland en voor 50% in Frankrijk. Het plaatsje Schweigen ligt namelijk helemaal tegen de Franse grens aangeplakt en het totale wijngaardoppervlakte die het Duitse Schweigen in Frankrijk heeft liggen bedraagt maar liefst 500 hectare.
Tussen de beroemde wijndorpen Meursault en Pommard ligt in Saint Romain het Domaine Alain Gras. Vroeger werd dit dorp gemeden omdat de druiven, op de hoogst gelegen percelen in de Bourgogne, vaak net niet rijp genoeg werden.
Aromatische rode wijn uit Frankrijk, gemaakt van syrah-, grenache- en mourvèdredruiven. De smaak is zacht en fris: lekker bij kruidige stoofgerechten, zowel met vlees als groente, of koude voorgerechten.
Ernie Loosen is één van de absolute top-producenten van Duitsland. Ernie 'leest' Riesling van voor tot achter en bezit de kennis en vaardigheden om van deze druivensoort fantastische wijn te maken.
Verleidelijk frisse Duitse droge witte wijn met een sappige, verfijnde en volle smaak. Onweerstaanbaar lekker! Heerlijk bij gegrilde vis en gevogelte.
Italiaanse witte wijn met de geur van karamel, boter en overrijp wit fruit. De smaak is heerlijk zacht. Erg lekker bij licht gekruide vis of gevogelte, maar ook heerlijk om zo te drinken.
Verfijnde droge witte wijn met rijpe appel en florale nuances in de geur. De smaak is fris en rond van structuur en eindigt aromatisch met een soepele afdronk.
Krachtige witte wijn uit Frankrijk, met de geur van tropisch fruit en eikenhout. De volle smaak is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk in combinatie met knoflookgamba's, gegrilde vis, kip of wit vlees.
Gastronomische, volle witte wijn met nuances van appel, peer, perzik, citroengras en nootmuskaat. De smaak is rijk, sappig en intens fruitig met milde zuren. Aanhoudende finale met een lichte bite. Ideaal bij vitello tonato, zalm uit de oven of licht gebakken zeebaars.
Heerlijke, roomzachte rode wijn met een verfijnde geur van kers, zwarte bes, pruim, toast en laurier. Vol en romig van smaak met rijp fruit, evenwichtige zuren en fluwelen tannines. De finale is lang met nuances van fraai eiken en cacao.
De Felsenberg is een zeer oude wijngaard, gelegen op vulkanisch hardsteen, porfier en zwart vulkanisch gesteente. De wijngaard ligt pal zuid geëxposeerd en heeft een hellingsgraad van maar liefst 50 - 60%. De stokken zijn inmiddels 50 jaar oud, dus hier weten Helmuth en Cornelius Dönnhoff wel raad mee.