Dit druivenras komt van oudsher uit de Bourgogne waar de meest fantastische wijnen worden gemaakt van deze druivensoort. De Pinot Noir is een "cool climate" druif en is moeilijk te verbouwen. Maar eenmaal goed verzorgt zij er voldoende wijnboeren die hier de meest elegante wijn van kunnen maken! Ook In Duitsland vinden we de Pinot Noir (Spätburgunder) terug met de meest fantastische wijnen.
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Duitse rode wijn met de geur van kersen, rode bessen en een milde eikentoon. De smaak is rijp en zacht. Een mooie wijn bij gevogelte, konijnstoof of een milde kaas.
Originele witte wijn met een verfijnde geur van perzik, rijpe appel en witte bloesem. Verfrissend, intens sappig en droog van smaak met een lichte amandeltoets in de finale. Prima geschikt voor bij de borrel, of te drinken bij lichte visgerechten en salades met schaaldieren.
Veelzijdige Zuid-Franse Pinot Noir. Lichte robijnrode kleur. De geur is verfijnd met aroma's van rijpe kers, bosaardbei en lichte toast. De aanzet is vol, sappig en mooi fruitig. Licht kruidig met zachte tannine in de afdronk. die prima past bij gevogelte en gerechten met geroosterde groente.
August Kesseler behoort niet alleen tot de topproducenten in de Rheingau, maar zelfs in heel Duitsland. Toen August het domein van zijn ouders overnam was het slechts 2,5 ha. groot en werden de druiven verkocht aan de coöperatie.
Franse rode wijn met de intense geur van kersen en bramen. De smaak is soepel en zacht. Mooie wijn bij niet al te uitgesproken gerechten met kip, varkensvlees of geurige groente.
Prachtige Pinot Noir uit koel klimaat Elgin. Verfijnd aroma met rood fruit, florale tonen en iets toast. Ook in de smaak zeer elegant: sappig fruit, mooie frisse zuren, een lichte structuur en fijne tannines.
Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.
Deze Pinot Noir (= op z'n Duits 'Spätburgunder') is een selectie van de allerbeste druiven van het domein. Deze worden apart geoogst. De oogst vindt plaats in de ochtend, als het nog niet te warm is.
Een typische Claus Preisinger wijn die anders dan de rest is. Een rosé Pet-Nat waarbij Claus witte en blauwe druiven heeft geblend. Méthode Ancestral, Pet-Nat en Perlwein zijn allemaal dezelfde benaming voor een wijn met een klein beetje restzoet die daardoor verder op de fles fermenteert en koolzuur krijgt.
Denis Bachelet nam in 1983 het bijna 4 hectare 'grote' domein over van zijn vader. Op het kleine domein bevinden zich nog zeer oude wijnstokken, van boven de 30 jaar bij de regionale AOC's tot 100 jaar bij de Charmes Chambertin!
Denis Bachelet nam in 1983 het bijna 4 hectare 'grote' domein over van zijn vader. Op het kleine domein bevinden zich nog zeer oude wijnstokken, van boven de 30 jaar bij de regionale AOC's tot 100 jaar bij de Charmes Chambertin!
Denis Bachelet nam in 1983 het bijna 4 hectare 'grote' domein over van zijn vader. Op het kleine domein bevinden zich nog zeer oude wijnstokken (30 jaar bij de regionale AOC's tot 100 jaar bij de Charmes Chambertin!).
Duitse rode wijn met een intens aroma van kruiden, kersenjam en licht eikenhout. De smaak is mild en zacht. Heerlijk bij verfijnd wild, kalfsvlees of licht gekruid lamsvlees.