Mediterrane witte druif. Muscat is in feite de verzamelnaam voor een uitgebreide familie van verwante rassen, waaronder ook enkele met een donker gekleurde schil. Ze zijn allemaal direct herkenbaar aan hun intense druivenaroma. De meest verfijnde witte variant is muscat blanc à petits grains. Verder zijn er de muscat d’Alexandrie en de muscat ottonel. Muscat wordt al eeuwenlang gebruikt voor de productie van (versterkte) zoete wijnen. Daarnaast levert hij ook droge wijnen, bijvoorbeeld in de Oostenrijkse Steiermark en de Elzas. Ook buiten Europa staat muscat aangeplant voor zoete wijnen, bijvoorbeeld in Australië en (als muscadel) in Zuid-Afrika.
Portugese versterkte zoete wijn met een intens aroma van muskaat, geroosterde tonen en rood fruit. De krachtige smaak past heel goed bij pittige hapjes. Ook erg lekker als dessertwijn en bij gedroogd fruit.
Volgeel van kleur, fraai van geur met een intens aroma van bloemen en rijpe fruittonen. De smaak is rond, vol en aromatisch en eindigt evenwichtig met milde zuren in de afdronk.
Prachtige, versterkte Moscatel met een expressieve geur van abrikoos, mandarijn, honing en oranjebloesem. De smaak is krachtig, vol en zoet met puur fruit en milde zuren. Lange finale met nuances van sinaasappelschil, rozijnen en karamel.
Originele, oranje wijn met een expressieve geur van perzik, abrikoos, mandarijn, nootmuskaat en sinasappelbloesem. De smaak is vol en soepel met geel fruit en milde zuren. Elegante finale met een fijne bite.
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.